Kaczka z pomarańczami w sosie warzywno-porzeczkowym
Kaczka z pomarańczami w sosie warzywno-porzeczkowym
Jak przysłowie mówi: Na Św. Marcina, najlepsza gęsina, więc tradycji musi stać się zadość. U mnie królowała kaczka, a nie gęś, lecz przyznam, że była bardzo smaczna. Pieczona z pomarańczą i skórką, które wypełniały tuszkę od środka, do tego sos warzywny z galaretką porzeczkową i ziemniaki pieczone z tymiankiem. Po prostu niebo w gębie.!!! :) Składniki: 1 kaczka 2-3 kg 4 pomarańcze 2 marchewki 1 pietruszka 2-3 łodygi selera naciowego 2 cebule sól pieprz margaryna Rama - Smaż jak szef kuchni 3/4 szklanki wy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bea(u)ty kitchen
Autor
Beata Kuśmirek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kaczki, pomarańcze, sosy, galaretka, ziemniaki, czarna porzeczka, kurczak, porzeczki, pieczone ziemniaki, polewa, marchewka, seler, seler naciowy, kurczak z warzywami, sos do kurczaka, warzywa na patelnie, kurczak pieczony
Inne przepisy z Bea(u)ty kitchen
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję