Pewnie wielu z Was korzysta z brzoskwiń w puszce. Przyznaję się bez bicia, że ja też. Są idealnie słodkie, pyszne, soczyste, obrane i mają ładny kolor. Lecz, co robicie z syropem, który zostaje Wam po wyjęciu brzoskwiń? Wylewacie? Z racji tego, że syrop w którym zanurzone są brzoskwinie musi mieć takie samo (lub podobne) stężenie cukru, co owoce – ma tyle samo wartości odżywczych, co brzoskwinie. Uproszczając: brzoskwinia, będąca w roztworze takim samym, jaki jest u niej w komórkach, wypuszcza z nich część ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)