Przepis na : deser
Dziś mam dla Was genialny, niskokaloryczny, galicyjski wypiek bez mąki, a na bazie zmielonych migdałów i bez zwykłego cukru. Oprócz tego, że jego przygotowanie jest banalnie proste to smakuje wybornie do popołudniowej kawki. Zamiast cukru sięgnijcie po ksylitol lub erytrytol, a automatycznie obniżycie kaloryczność tego ciasta. Przepis na 12 kawałków, z czego jeden kawałek na bazie erytrytolu to około 86kcal, B: 3,9g, T: 7,6g, W: 10,9g. Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: – 3 jajka – 150g zmiel... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)