Zaczyna pachnieć wiosną, święta tuż tuż.Czas kompletowania meni na Wielkanoc. Jedną z tradycyjnych zup jest żurek podawany na talerzu lub w miseczce chlebowej. Jest to super rozwiązanie smakowe no i naczynia nie trzeba zmywać :) Chlebki robi się szybko, możemy zrobić je większe lub w postaci trochę większych od bułek. Mi najlepiej pasują takie o wadze ok 320 gram. Nie są ani za duże ani za małe. Dziś pokaże przepis na miseczki drożdżowe, każdy jest w stanie takie zrobić. Można wykonać je z małym uchwytem, ozdobić... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...