
Zakwas jest bardzo prosty w przygotowaniu, wymaga tylko trochę czasu. Z nim żurek i barszcz biały jest bardzo smaczny i zdrowy. Składniki: 0,5 szklanki mąki żytniej razowej typ 2000 0,5 szklanki mąki pszennej razowej typ 1800 1 litr przegotowanej letniej wody 3 ząbki czosnku 4-5 ziela angielskiego 3 listki laurowe kawałek skórki chleba razowego na zakwasie Sposób przygotowania: Mąkę wsypujemy do dużego słoika, wlewamy letnią wodę i za pomocą drewnianej łyżki dokładnie mieszamy . Dodajemy pokrojony w plastry ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...