Kluski śląskie

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Przepis na : obiad

Kluski śląskie stanowią doskonały dodatek do sosów mięsnych i nie tylko. Zawsze robię je w większej ilości i zamrażam. Składniki: 1 kilogram ugotowanych ziemniaków 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka Szczypta soli Dodatkowo: Mąka do podsypania Sól Olej Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka i sól. Zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy małe okrągłe kluski robiąc w każdym dziurkę, układamy na stolnicy, tacy wysypanej mąką. Gotujemy w o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję