Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione
Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione
Przepis na : obiad
Najlepsze domowe. Co do tego nie ma wątpliwości. 1 ks ugotowanych mączystych ziemniaków 300 gram mąki ( u mnie bezglutenowa) sól do smaku 4-5 łyżek tartego parmezanu ( ja użyłam pecorino) jajko Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Na środku robimy dołek wsypujemy mąkę, ser, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Następnie odrywamy kawałek i formujemy wałek. Tniemy na 2 cm kawałki i przeciągamy po widelcu tworząc rowek. Gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy cedzakiem. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AZgotuj!
Autor
AZgotuj
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ziemniaki, bezglutenowe, ciasto, obiad, kolacja
Inne przepisy z AZgotuj!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję