Risotto ze szparagami, łososiem i szafranem

Risotto ze szparagami, łososiem i szafranem

Risotto ze szparagami, łososiem i szafranem

Przepis na : obiad

Delikatne risotto, soczyste kawałki łososia, świeże szparagi i aromatyczny szafran – to danie smakuje jak wiosna zamknięta w jednym talerzu. Łączy kremowość ryżu z głębią smaku ryby i lekką, ziołową nutą warzyw. A szafran? Nadaje całości piękny kolor i subtelny, elegancki aromat, który przenosi wprost do włoskiej trattorii. Dlaczego warto zrobić to risotto? Szparagi dostarczają chrupiącej świeżości i są symbolem sezonu. Łosoś sprawia, że danie jest bardziej sycące i bogate w wartości odżywcze. Szafran dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.