Podpłomyki jęczmienne z salsą pomidorowo cytrynową

Podpłomyki jęczmienne z salsą pomidorowo cytrynową

Podpłomyki jęczmienne z salsą pomidorowo cytrynową

Przepis na : śniadanie

Podpłomyki jęczmienne z salsą z pomidora, pieczonej papryki, kiszoną cytryną, zaterem i miętą. SKŁADNIKI: 250 g mąki jęczmiennej 2 g soli 125 ml wody ciepłej 30 ml oliwy lub oleju SALSA: pomidor malinowy 1 pieczona papryka 1/4 szt. kiszonej cytryny 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki zataru natka pietruszki trochę 2-3 listki mięty (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE: Z podanych składników zagnieć ciasto i zrób kulę. Podziel ją na cztery części. Z każdej uformuj kulkę i rozwałkuj o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.