Pomysł z dokumentowaniem kulinarnych poczynań naszej najmłodszej (póki co rzecz jasna;) latorośli, tak bardzo przypadł jej do gustu, że teraz tym bardziej trudno będzie ją odpędzić od lodówki;))Póki tatuś znajduje chwilę na realizację filmików - bawimy się dalej! Dziś propozycja równie pysznego co nieskomplikowanego dania mięsnego - aromatycznych i soczystych udek z kurczaka.Zapraszam na filmik: czytaj dalej...
z pewnością by nie zaszkodziła:) podobnie zresztą jak podpisywanie się pod postami;) pozdrawiam!
nie ma się co trollami przejmować! Amelia prześcignie Mamę na pweno! :-)Edi.
Wstawiłam na 50 min temp.180 stopni i przypał...Mięso twarde:/A może coś przeoczyłam?
Tak naprawdę długość pieczenia zależy od wagi produktu (i rzecz jasna temperatury) - na dobrą sprawę 1 kg kurczaka powinien piec się około 60-70 minut, Amelia faktycznie nie precyzuje tego faktu w filmiku, ja w wolnej chwili uzupełnię przepis wraz z zalecaną długością pobytu w piekarniku. Dziękuję za zgłoszoną uwagę - pozdrawiam!