Sakiewki z ciasta francuskiego ze szparagami Sakiewki z ciasta francuskiego ze szparagami Składniki na sakiewki z ciasta francuskiego ze szparagami dla 4 os: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1,5 kg szparagów 2 łyżki masła 1 ser mascarpone (50 dkg) pęczek szczypiorku 2 jajka 2 łyżki śmietany sól, pieprz Wykonanie: Ciasto francuskie rozmrozić. Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie z masłem ( gotować ok. 20 min.). Następnie odcedzić i wystudzić. Ser mascarpone utrzeć z posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. N...
Witam. Nazywam się Małgosia i mam 40 lat. Przez ostatnie 18 lat byłam szefem kuchni w renomowanej restauracji, podczas których przeżyłam wiele ciekawych, zabawnych i zaskakujących sytuacji. Miałam przyjemność szkolić się u Kurta Schellera i gotować z Magdą Gessler. Ostatnio postanowiłam podzielić się swoimi doświadczeniami i przepisami na blogu, na który serdecznie zapraszam.