Świetne ogórki w keczupie z cebulką do słoików na zimę, które są chrupiące i lekko kwaśne z pomidorowym posmakiem. Takie ogórki w zalewie keczupowej sprawdzą się przede wszystkim do obiadu, na kanapki lub jako przekąska na imprezę. Niektóre przetwory na zimę robię raz, aby spróbować ich smak. Ogórki w keczupie robię każdego roku, bo są przepyszne. Moje dzieci uwielbiają „pomidorowe ogórki”. Ogórki w keczupie – składniki Proporcje podaję na 1 kg ogórków, aby każdy łatwo przeliczył potrzebną iloś... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery