Mięso w słoiku babci

Mięso w słoiku babci

Mięso w słoiku babci

Poznaj bardzo prostą metodę mojej babci na pyszne mięso w słoiku. Jest aromatyczne, soczyste i rozpływa się w ustach. Zrobisz je w dosłownie 15 minut. Dowiedz się jakie mięso można zawekować, ile dodać peklosoli oraz jak długo trzeba gotować mięso w słoiku. Mięso w słoiku z galaretką doskonale pasuje do kromki chleba. Można je także zabrać na wyjazd w delegację, dla uczących się dzieci poza domem. Taka porcja mięsa ze słoika sprawdzi się też jako danie obiadowe . Niech się schowają sklepowe wędliny i konserwy. Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.