Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Najsmaczniejszy kapuśniak z młodej kapusty i pozostałych, świeżych warzyw. Zupa jest syta, lekka, aromatyczna i babcino domowa. Kapuśniak jest tak dobry, że z pewnością tak jak ja nalejesz sobie dokładkę. Dodatek pomidorów lub przecieru poprawia kolor oraz wyrazisty smak zupy. W ogródku wczesna kapusta dojrzała i kusiła mnie od kilku dni. Postanowiłam zrobić z niej kapuśniak. Zupa wyszła przepyszna. Żebym nie była gołosłowna, dopowiem, że mąż sam poszedł do kuchni po dokładkę! Jednym słowem niebo w gębie. Poniże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.