Kalafior to znakomite warzywo, po które warto sięgać jak najczęściej ze względu na obecność cennych składników odżywczych. Jest dostępny w sklepach przez większą część roku, dlatego można sobie pozwolić na jego przyrządzanie dosyć często. Dziś mamy dla was propozycję na prostą, smaczną i łatwą w przygotowaniu sałatkę z jajkiem i kalafiorem, która doskonale sprawdzi się na kolację i nie tylko. Można ją również zaserwować jako przystawkę na domowe imprezy, czy grilla w ogrodzie. Przepis na sałatkę z kalaf... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...