Sałatka z czerwoną fasolą to jedna z najlepszych propozycji na szybką do zrobienia sałatkę na każdą okazję. Doskonale sprawdzi się na domowe imprezy, kolację lub na drugie śniadanie do pracy. Przepis na sałatkę z czerwoną fasolą jest bardzo prosty i szybki. Sałatka jest gotowa do spożycia w mniej niż 20 minut, więc jest to świetna opcja na szybki i sycący posiłek. W sałatce oprócz czerwonej fasoli znajdziemy jeszcze jajka, seler konserwowy, pora i kukurydzę. Całość połączona prostym, ale smacznym sosem na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...