Jajka w sosie pieczarkowym to prosta, a jednocześnie niezwykle smaczna przekąska, idealna na każdą okazję. Świetnie się sprawdzą, na domowe przyjęcia, rodzinne spotkania a szczególnie na święta Wielkanocne. Klasyczne, ugotowane na twardo jajka zanurzone w kremowym sosie na bazie pieczarek marynowanych, ogórków konserwowych i cebuli oraz majonezu i jogurtu naturalnego smakują rewelacyjnie! Jajka w sosie pieczarkowym to idealny pomysł, na pyszną i wyjątkową przekąskę z jajek – szybko, tanio i pysznie! JAJ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...