Jajka w sosie francuskim

Jajka w sosie francuskim

Jajka w sosie francuskim

Jajka w sosie francuskim to wyjątkowa i smaczna propozycja na każdą okazję a szczególnie na Wielkanocny stół. Taka przekąska świetnie prezentuje się na stole i z pewnością oczaruje Twoich gości. Delikatne jajka w połączeniu z aromatycznym, kremowym sosem francuskim stanowią doskonałą przekąskę. Przepis na jajka w sosie francuskim jest prosty do wykonania, a sama przekąska bardzo elegancka. Jajka w sosie francuskim warto przygotować na kilka godzin przed podaniem, co sprawia, że są również wygodne do serwowania pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Alle Dobre!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.