Po raz pierwszy piekłam odwracaną tartę tatin z jabłkami.Tarta jest krucha,słodka i jednocześnie wilgotna dzięki pysznym jabłkom duszonym w słodkim syropie. Składniki: Kruche ciasto margaryna 100 g mąka pszenna 200 g cukier 40 g jajko 1 szt Jabłka jabłka kwaśne 2 szt margaryna 100 g cukier brązowy 120 g woda 1 łyżka Przygotowanie: Z zimnej margaryny,mąki,jajka i cukru zagnieść ciasto.Uformować kulkę włożyć do woreczka i schładzać w lodówce około 2-3 godziny. Jabłka obrać z... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Też muszę się zmobilizować i zrobić bo wygląda cudownie :)Zapraszam do siebie :)
Wyglada bardzo, bardzo pysznie. Musiala niesamowicie pachniec i smakowac...
Iza no to musisz upiec i zjeść,ale to jak będziesz sama w domu.