Ciasto szach - mat wg przepisu Siostry Anastazji pochodzi z książki 143 przysmaki siostry Anastazji.Jest puszyste, smaczne i bardzo efektowne.Miałam lekkie obawy co do kremu ,ponieważ nigdy nie łączyłam bitej śmietany z budyniem.Krem wyszedł bardzo smaczny. Składniki: Biszkopt 1,5 szk mąki pszennej 6 jajek 5 łyżek wody 1 szk cukru 12 łyżek oleju 2,5 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l mleka 1 budyń waniliowy 6 łyżeczek żelatyny 0,5 l śmietany kremówki 3... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dzięki swojej otwartej postawie i wielu ciekawym przepisom zdobyła zaufanie większości Polaków i jej książki sprzedają się w milionowych nakładach egzemplarzy.
Czytaj dalej...szachownica jak się patrzy, musi tez super smakować:) a krem jest mi znajomy i jest naprawdę dobry
dziękuję za dołączenie do grona obserwatorów! ja też będę tu częściej wpadaćpozdrawiamBlog o życiu & podróżachBlog o gotowaniu
To prawda ciasto wygląda bardzo efektownie na talerzu i jest smaczne i delikatne.
Wyglada bardzo pieknie, a ze bylo smaczne to nie mam zadnych watpliwosci:-)
Alinko, ciasto Ci wyszło jak malowane, wręcz cudo! musze kiedyś wypróbować :)Pozdrawiam, Olinka - Smakowy Raj
Dziękuję,jak wypróbujesz czekam na opinię jak smakowało.Pozdrawiam
Ile należy dodać tej żelatyny do masy? Bo rozpuściłyśmy z Mamą 3 łyżki żelatyny w proszku, dodałyśmy z tego 3 łyżeczki i potem znów 3 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny i zostało nam jej jeszcze sporo. Jak rozumieć te 3 łyżeczki?
Do ciasta potrzebne jest 6 łyżeczek żelatyny w sumie. I tak jak pisze w przygotowaniu. 3 łyżeczki rozpuścić w mleku dodać do budyniu. I 3 łyżeczki rozpuścić w wodzie i dodać do bitej śmietany. Nie rozumiem że została Wam żelatyna.:)
Super cisto juto muszę je zrobic gdyż bardzo smakowicie wygląda,pozdrawiam