Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Sezon na cukinię trwa, w ogródku co parę dni mam kilka młodych cukinii. A leczo z cukinią bardzo lubimy więc robię kilka razy w sezonie. Zapraszam. Składniki: 450 g cukinii (oczyszczonej) 500 g pomidorów 400 g papryka czerwona 300 g cebula 350 g kiełbasy śląskiej 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki oleju rzepakowego Rapso 1 szk wody sól, pieprz,kucharek do smaku  Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Słodka Babeczka, 29 sierpnia 2013 17:04:09

Aż ślinka cieknie! Chętnie skosztowałabym takiego leczo :)

Ola, 29 sierpnia 2013 19:49:25

najlepsze wykorzystanie cukinii:)

Ciast.Co, 29 sierpnia 2013 20:01:20

Uwielbiam cukinię w każdej postaci:) A leczo jest świetne:)

stoliczkunakryjsie, 29 sierpnia 2013 20:47:26

uwielbiam leczo i nie wyobrażam sobie, żeby miało w nim zabraknąć cukinii. więc kiedy brak mi pomysłów na spracowanie cukinii i innych warzyw, to nadchodzi sprzątanie lodówki i zawsze wychodzi leczo ;))

Alina Waliczek, 29 sierpnia 2013 22:49:34

W sumie im więcej dodatków tym lepsze.

Alina Waliczek, 29 sierpnia 2013 22:50:18

Ja też lubię, cieszę się że się spodobało.

Alina Waliczek, 29 sierpnia 2013 22:50:39

Też tak myślę.

Alina Waliczek, 29 sierpnia 2013 22:51:19

Mamy jeszcze na straganach cukinię więc zachęcam do zrobienia.

Magdalena P., 3 września 2013 02:27:02

Moje ulubione:)

mopswkuchni, 9 września 2013 13:13:57

Be cukinii, to ja lecza nie jadam ;)