Sezon na cukinię trwa, w ogródku co parę dni mam kilka młodych cukinii. A leczo z cukinią bardzo lubimy więc robię kilka razy w sezonie. Zapraszam. Składniki: 450 g cukinii (oczyszczonej) 500 g pomidorów 400 g papryka czerwona 300 g cebula 350 g kiełbasy śląskiej 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki oleju rzepakowego Rapso 1 szk wody sól, pieprz,kucharek do smaku Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostk... czytaj dalej...
Aż ślinka cieknie! Chętnie skosztowałabym takiego leczo :)
uwielbiam leczo i nie wyobrażam sobie, żeby miało w nim zabraknąć cukinii. więc kiedy brak mi pomysłów na spracowanie cukinii i innych warzyw, to nadchodzi sprzątanie lodówki i zawsze wychodzi leczo ;))
Mamy jeszcze na straganach cukinię więc zachęcam do zrobienia.