Długo odwlekałam zrobienie tego dżemu. Zawsze zastanawiałam się jak może smakować. Zrobiłam i powiem Wam że jestem pozytywnie zaskoczona. Składniki: 1,5 kg cukinii 300 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki skórki z cytryny Przygotowanie: Cukinię umyć, obrać z skórki i wydrążyć nasiona. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach. W garnku z grubym dnem smażyć tak długo aż cukinia będzie miękka i pozbawiona nadmiaru płyny. W trakcie smażenia od czasu do c... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Hmm tez sie zastanawiam jak moze smakowac taki dzem:) Ale wyglada swietnie!:)
a u mnie się właśnie studzi ten dżemik:) ciekawe jak będzie smakował na zimno! Pozdrawiam!
Właśnie skończyłam go robić,jest za....bisty smakuje jak ananasy.Ciekawa jestem jak będzie smakował na zimno.
Cieszę się że skorzystaliście z przepisu no i najważniejsze że smakuje.
Do drożdżowej bułeczki wspaniale będzie pasował,a do tego kubek mleka:)
Robiłam i z cukinii i z kabaczka, nikomu w domu nie smakuje. Wszystkie wyrzuciłam :(
szkoda ;), nam smakuje ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje