Faszerowane jajka urozmaicą każdy świąteczny stół. Idealnie komponują się w smaku z rzeżuchą, są pyszne!Składniki:4 jajka,2 łyżeczki musztardy,szczypta soli,szczypta pieprzu,rzeżucha.PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną, obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy do nich musztardę, odrobinę soli i pieprzu. Farsz rozgniatamy widelcem. Następnie takim farszem wypełniamy białka jajek i dekorujemy rzeżuchą. Idealne danie na ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)