Przepis na : obiad
Świetny sposób na podanie kaczki. Mięso duszone w kapuście jest smaczne i bardzo soczyste. Pomarańczowy sok nadaje daniu wyjątkowego aromatu. Moje mięso, jak i kapusta były tak pyszne, że nie dodawałam już pieprzu, ani soli. Inspiracja składniki: połówka kaczki 1/2 główki czerwonej kapusty 2 szklanki soku pomarańczowego 2 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego sól pieprz do smaku oliwa Na patelni rozgrzać oliwę, skórę na kaczce naciąć w kratkę, obsmażyć mięso na rumiano ze wszystkich stron. Kapustę poszatkować, wrz... czytaj dalej...
Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.