kaczka na czerwonej kapuście w sosie pomarańczowym

kaczka na czerwonej kapuście w sosie pomarańczowym

kaczka na czerwonej kapuście w sosie pomarańczowym

Przepis na : obiad

Świetny sposób na podanie kaczki. Mięso duszone w kapuście jest smaczne i bardzo soczyste. Pomarańczowy sok nadaje daniu wyjątkowego aromatu. Moje mięso, jak i kapusta były tak pyszne, że nie dodawałam już pieprzu, ani soli. Inspiracja składniki: połówka kaczki 1/2 główki czerwonej kapusty 2 szklanki soku pomarańczowego 2 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego sól pieprz do smaku oliwa Na patelni rozgrzać oliwę, skórę na kaczce naciąć w kratkę, obsmażyć mięso na rumiano ze wszystkich stron. Kapustę poszatkować, wrz... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu 6niebo

Autor

Asa_6niebo

Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kapustą, kaczki, kluski, mięso duszone, czerwona kapusta

Inne przepisy z 6niebo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.