PULLED PORK, CZYLI SZARPANA WIEPRZOWINA Z SZYBKOWARU

PULLED PORK, CZYLI SZARPANA WIEPRZOWINA Z SZYBKOWARU

PULLED PORK, CZYLI SZARPANA WIEPRZOWINA Z SZYBKOWARU

Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina to mięso długo pieczone w niskiej temperaturze, a następnie "poszarpane" przy pomocy dwóch widelców. Zazwyczaj na upieczenie takiego kawałka mięsa potrzeba 8-10 godzin. Ja jednak postanowiłam znacznie skrócić ten czas i przygotowałam szarpaną wieprzowinę w szybkowarze. Wszystko razem zajęło mi 90 minut i miałam gotowe pyszne, mięciutkie mięso. Jest ono doskonałe do podania w kanapce, zawinięte w tortillę lub na obiad z dodatkiem frytek.  Pulled pork, czyli szarpana... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.