BEZA PAVLOVA Z LEMON CURD, POSYPANA PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

BEZA PAVLOVA Z LEMON CURD, POSYPANA PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

Przepis na : deser

Czy mamy tu fanów bezy? Ja uwielbiam. Zazwyczaj przygotowywałam ją w tradycyjny sposób, czyli beza, krem ze śmietany i serka mascarpone, a na wierzchu owoce. Tym razem jednak postawiłam na coś zupełnie innego. Dodałam kwaskowaty cytrynowy krem, czyli lemon curd, który doskonale przełamał smak słodkiej bezy. Zrezygnowałam też z owoców, a wierzch posypałam prażonymi migdałami. Bezunia wyszła obłędna, słodko-kwaskowata, chrupiąca z zewnątrz, delikatna pianka w środku. Zgodzicie się ze mną, że takie połączenie j...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.