Rolada bezowa z orzechami i kremem kawowym

Rolada bezowa z orzechami i kremem kawowym

Rolada bezowa z orzechami i kremem kawowym

Przepis na : deser

  Jedna z pyszniejszych rolad lekkich jak chmurka która nie wymaga czasu po przełożeniu, wystarczy schłodzić godzinę w lodówce i można kroić.   Krem kawowy na mocnym espresso   dodatkiem mielonej kawy smakuje wspaniale!   Choć rolada bezowa nie jest łatwym wypiekiem to warto się skusić, jeśli dobrze ubijemy białka i damy drobny cukier do przygotowania nie ma opcji by nie wyszła.   Rolada bezowa: 5 sztuk białek jaj 25 dag drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.