Składniki: jajka 15 sztuk "M", sól czosnkowa 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka pieczarki 5 sztuk średnie, cebula 1 sztuka średnia, olej rzepakowy 4 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka, pieprz mielony - ile potrzeba Jajka ugotować na twardo w wodzie z solą ( łatwiej się obierają ze skorupki ), wystudzone w zimnej wodzie obrać jajka. Każde jajko przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie usunąć żółtko do miski i wsypać sól czosnkową, pieprz czarny mielony i paprykę słodką, puste połówki ja... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...