Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru

Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru

Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru

Dobry kompot na letnie upały. Składniki: • 1 szklanka czarnej porzeczki • 2 laki rabarbaru • ok 3 l wody • 3 łyżki miodu lipowego Sposób przygotowania: 1. Rabarbar pokroić w paski. Dodać czarną porzeczkę i wlać wodę.  Ugotować kompot.   Wszystko razem zmiksować blenderem i przelać przez sito. 2. Gdy kompot troszkę przestygnie, posłodzić miodem. Ilość miodu  lepiej dać wg. swojego smaku. Można dosłodzić cukrem. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czarna porzeczka, porzeczki

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.