Dżem truskawkowy z agar agar

Dżem truskawkowy z agar agar

Dżem truskawkowy z agar agar

Od tego przepisu rozpoczynam serię domowych wyrobów truskawkowych. W tym roku "zaszalałam" i przygotowałam kilka nowości, między innymi: frużelinę czy też syrop truskawkowy - przepisy niebawem na blogu 😊. Wracając do poniższego przepisu - dżem truskawkowy z agar-agar jest błyskawiczny do przygotowania. Warto dodać, że po pasteryzacji (po wystudzeniu) będzie miał zwartą konsystencję. Zachęcam do przygotowania.   Składniki: 2 kg obranych truskawek 0,5 kg zwykłego cukru (2 czubate szklanki) sok z 1 cytryn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.