Przygotowanie jogurtu w warunkach domowych to nic trudnego! Wystarczy mleko oraz zakwaska z żywymi kulturami bakterii od Jogurt Domowy . Zachęcam do zrobienia! Składniki: 2 l mleka 2% zakwaska do jogurtu Sposób przygotowania: Mleko wlać do garnka i zagotować. Ostudzić do temperatury 37-43 stopni Celsjusza (aby nie parzyło w palec). Mleko z zakwaską w garnku otulić kocem i położyć w ciepłe miejsce na 8 godzin. po upływie czasu gotowy jogurt rozlać w pojemniki. Smacznego! czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...