Terrina z wędzonym łososiem

Terrina z wędzonym łososiem

Terrina z wędzonym łososiem

Przekąska na zimno, w sam raz na Wielkanoc lub jakieś rodzinne uroczystości. Uważam, że im węższa foremka, tym lepiej. Ja wykorzystałam małą cwibakówkę. Jedyne co mi przeszkadzało, to dałam zdecydowanie zbyt dużo koperku (2-3 łyżki), który za bardzo zdominował smak całości. Myślę, że 1 łyżka koperku będzie wystarczająca. 300-400 g wędzonego na zimno łososia 300 g serka kanapkowego, śmietankowego (typu Almette) 80-100 g sera sałatkowego typu Favita 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka chrzanu (u mnie 70 %) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.