Muchomor czerwieniejący

Muchomor czerwieniejący

Muchomor czerwieniejący

Muchomor czerwieniejący Amanita rubescens to jeden z jak najbardziej jadalnych przedstawicieli rodziny muchomorowatych. W Polsce dość mało znany, ale np. na Słowacji zbierany chętnie i masowo.  ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
wełniana kraina, 29 lipca 2013 16:32:18

przysięgam,że nie wyobrażam sobie zjeść tego grzyba:DPani znajomośc grzybów jest nie do uwierzenia:)

Iza Kulińska, 29 lipca 2013 17:36:06

muchomory czerwieniejące są bardzo smaczne, ale nie radzę samemu eksperymentować nie znając dobrze tego gatunku :)

bk110, 29 lipca 2013 20:22:38

Nie tylko znajomość grzybów ale i reszty roślin jest godna podziwu

Asia3city, 9 stycznia 2014 19:29:00

Zbieram od lat, przepyszne są.