Czarka austriacka

Czarka austriacka

Czarka austriacka

Czarka austriacka Sarcoscypha austriaca to grzyb pojawiający się jeszcze zimą, w czasie roztopów, i bardzo wczesną wiosną czyli od lutego do maja.   ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 19 maja 2013 17:49:51

Cudna!

Sari Sarissima, 19 maja 2013 21:59:23

ciekawy grzyb:)

Córcia i mama, 19 maja 2013 22:10:30

Pierwszy raz spotkalam sie z takim grzybem. Ciekawe co smacznego mozna z niego wyczarowac.

Iza Kulińska, 20 maja 2013 00:36:54

ponieważ właściwie nie ma smaku i jest taką małą "skórką" to myślę, że lepiej zostawić go w lesie żeby po prostu ładnie wyglądał :)

Iza Kulińska, 20 maja 2013 00:37:42

małe są czarki i rosną w czasie kiedy tylko zapaleńcy łażą po lesie :)

Jacek Nowy, 19 czerwca 2013 23:18:17

a ja nigdy jeszcze nie widziałem takiego grzyba

Iza Kulińska, 20 czerwca 2013 11:30:09

często bywa niezauważany gdzieś pod liśćmi a poza tym kiedy rośnie to niewiele osób chodzi do lasu a jeszcze mniej patrzy pod nogi :)