CYNAMONOWA DALGONA COFFEE – UBIJANA KAWA

CYNAMONOWA DALGONA COFFEE – UBIJANA KAWA

CYNAMONOWA DALGONA COFFEE – UBIJANA KAWA

Cynamonowa wersja chyba najpopularniejszej obecnie kawy (w internecie ). Składniki: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1,5 łyżki miodu 1 łyżka wody szczypta cynamonu mleko kostki lodu kawę wymieszaj z wodą. Dodaj miód. Ubijaj przy pomocy trzepaczki przez około 3-4 minuty (czas zależy od tego, jak gęstą pianę chcesz uzyskać – ja lubię gęstą jak masa na bezy). pod koniec ubijania dodaj cynamon do szklanki wrzuć kostki lodu i wlej mleko zostawiając miejsce na kawową pianę nałóż pianę na mleko – gotowe! S... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SandraFrej.com

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.