Panna cotta z japońską herbatą matcha

Panna cotta z japońską herbatą matcha

Panna cotta z japońską herbatą matcha

Do tego smaku trzeba się po prostu przekonać. Jest cierpki, charakterystyczny, orientalny. Zielona, pudrowa herbata matcha, która ma wiele zastosowań. Wymaga doprawienia słodyczą, mleczną delikatnością. Dlatego wydała mi się doskonała do przygotowania panna cotty, której kremowy smak śmietanki wspaniale połączył się z cierpką, herbacianą matchą. Oto jak przygotowałam deser Składniki na 4 porcje 200g śmietanki 30% 100 ml mleka 3,2% 2 łyżeczki cukru pudru 1,5 łyżeczki herbaty matcha w pudrze 3/4 łyżki żelatyny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.