Niedawno zamówiłam z kawiarni herbatę imbirową. Pachniała kusząco, ale w smaku…niestety, czuć było sztuczny, nienaturalny aromat imbiru, wręcz dominujący w całym napoju. A nie o to przecież chodzi w herbacie smakowej. Nuta przewodnia nie może całkowicie zabić smaku herbaty. Zima za pasem, a ja herbatę imbirową często stosuję przy chłodach i infekcjach. Niezwykle świetnie sprawdza się w zimie, ponieważ szybko rozgrzewa. Polecam samodzielne przygotowanie herbaty z naturalnym imbirem! Składniki : 700... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!