Książka do kawy: "KUCHNIA LWOWSKA" ANDRZEJA FIEDORUKA

Książka do kawy:

Książka do kawy: "KUCHNIA LWOWSKA" ANDRZEJA FIEDORUKA

Już kiedy przeczytałam opis omawianej dzisiaj książki poczułam, że muszę ją mieć w swoim księgozbiorze.  Jakież było moje szczęście, gdy okazało się, że to nie jest typowa książka kucharska, ale niesamowita podróż w kulinarną przeszłość.  Trzon książki stanowią przedruki z siedmiu kulinarnych notatników pewnej lwowskiej rodziny. Pierwszy datowany jest już na 1914 rok, a ostatni na 1938. Mamy też kilka zeszytów nie opatrzonych rokiem. Autor książki już na samym początku ostrzega przed możliwym rozczarowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Zielona strona Flinstona, 22 kwietnia 2013 11:40:57

pięknie wydana...

nuta, 22 kwietnia 2013 13:24:08

o! I taką książkę kucharską- bardzo cenną warto mieć w swoim księgozbiorze!!!

Ann J., 22 kwietnia 2013 13:24:18

Takie książki to ciekawa lekcja historii :-)