Lody rabarbarowe (sorbet)

Lody rabarbarowe (sorbet)

Lody rabarbarowe (sorbet)

Cześć!Mimo, iż pogoda może nie do końca sprzyja pałaszowaniu lodów, to i tak zdecydowałam się na tak szybką publikację, bo przecież dzień dziecka za niecały tydzień! A dzieciakom na pewno te lody zasmakują!Rabarbar sam w sobie jest kwaśny, jednak dodanie dużej ilości cukru wyrównuje smak i w ustach czujemy słodycz ;-). Uprzedzając pytania o to, czy można je zamrozić w dużym pojemniku - tak, ale pod warunkiem miksowania co ok. 1 h. Wtedy osiągną odpowiednią konsystencję, brak kryształków lodu, niezbędny przy lodach na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Adriana Baran, 2 czerwca 2013 01:44:19

Zasługa czerwonego rabarbaru :)