Przepis na : deser
Okres zimowy, to taki czas, że warto się nieco rozpieszczać, skoro pogoda tego nie robi ;-) U mnie zagościła więc pyszna i rozgrzewająca kawa zbożowa z czekoladą i cynamonem. Do tego zaserwowałam sobie ubite mleko. Bardzo prosto, szybko i smacznie. SKŁADNIKI 1-2 kostki czekolady mlecznej 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki kawy zbożowej rozpuszczalnej (np. Inka klasyczna) 30-40 ml mleka 3,2% WYKONANIE Do kubka włożyć czekoladę, dodać kakao, cynamon i kawę zbożową. Całość zalać gorącą, prze... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...