Biały blok z mleka w proszku to smaczna i przepełniona bakaliami wersja oryginalnego bloku czekoladowego, popularnego za czasów PRL – u. Do zrobienia tego bloku możecie użyć swoich ulubionych bakalii, ja dzisiaj zadecydowałam się na wersję z żurawina i pistacjami. Wybrałam te dodatki ze względu na smak, porę roku i piękne kontrastowe kolory. Składniki: 500 g mleka w proszku 250 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanki wody 50 g pistacji 100 g zurawiny 50 g herbatnikow ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni