Liście rzodkiewki bardzo często są nie doceniane i wyrzucane. Warto je wykorzystywać bo zawierają więcej witaminy C niż sama cytryna. Odkąd mam szklarnię i doczekałam się pierwszych rzodkiewek nic nie może się zmarnować. Także wykorzystałam liście i zrobiłam z nich pesto. Składniki: 180 g liści rzodkiewki 4 łyżki słonecznika 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki parmezanu kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz Liście rzodkiewki dokładnie myjemy i przekładamy do blendera. Dodajemy słoneczni... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)