Pogoda za oknem paskudna, lato chyba już żegna się z nami... Na poprawę nastroju proponuję złocistą, soczystą i bardzo aromatyczną kukurydzę z masłem szałwiowym i miętowo melisowym. 2 kolby kukurydzy 3 listki szałwii 3-4 łyżki masła 3 listki mięty 3 listki melisy pół limonki Kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie ok. 1 godziny, następnie zostawiamy jeszcze na jakiś czas w gorącej wodzie. Masło roztapiamy dodając drobno posiekane listki szałwi. Polewamy kukurydzę, możemy także posypać troszkę solą, jeśli k... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)