Przy okazji weekendowych zakupów kupiłam wafle, miałam też mleko w proszku, które czekało na wykorzystanie. Szperając w przepisach znalazłam taki , który bardzo mnie zaciekawił. Dla przełamania słodkości dodałam jedną warstwę posmarowaną kwaśnym dżemem. Wafle idealne. Składniki: 400 g miękkiego masła 300 g mleka w proszku (pełne, niebieskie) 140 ml mleka (ok. 3/4 szklanki) 120 g cukru 2 łyżki kakao duże wafle (5 sztuk) kilka łyżek ulubionego dżemu (u mnie z owoców leśnych) Mleko i cukier podgrzewamy na małym ... czytaj dalej...
Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.