"Biszkopt" bez jajka

"Biszkopt" bez jajka

Składniki: kubek - 300 ml! 2 kubki mąki pół łyżeczki sody 3/4 kubk a cukru łyżeczka proszku do pieczenia (+2 łyżki kakao) 2 łyżki octu kubek mleka pół kubka oleju 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Tortownicę (u mnie 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia. 2. Suche składniki przesypujemy do miski i mieszamy. Dodajemy mokre składniki i mieszamy do połączenia składników. 3. Pieczemy do suchego patyczka około 30-40 minut. Mmm Pycha!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na moim talerzu

Autor

Signorina Gotuje

Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.

Inne przepisy z Na moim talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.