Zrobiłam ser w styczniu , teraz rozkroiłam i powiem Wam że jest mega pyszny. Jak byłam w Hiszpanii nie spotkałam "gościa" a szkoda bo chętnie skosztowałabym oryginału. Jest to regionalny ser z Hiszpanii, w Buelles w Peñamellera Baja, Asturii. Ser Buelles jest znany jako Queso de la Chivita. Ser jest miękki, w cylindrycznym kształcie o białym wnętrzu, które staje się żółtawy po dodaniu w czasie produkcji mleka krowiego. Buelles zawiera liczne, nieregularne dziurki w swej masie. Skórka pokryta jest szarą ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.