Bezy.

Bezy.

Bezy.

Składniki: -8 białek z jajek -2 i 1/3 szklanki cukru -1 łyżka soku z cytryny -1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Białka wrzucamy do szklanej lub metalowej miski i zaczynamy ubijanie. Gdy białka zrobią się białe dodajemy cukier i ubijamy dalej aż masa stanie się sztywna ( po przechyleniu miski nie wyleci z niej). Następnie dodajemy sok z cytryny i mąkę i szybko mieszamy. Wykładamy na papier do pieczenia. Warto narysować sobie dwa takie same okręgi. Bezy pieczemy 10 minut w temperaturze 160 stopni. Następni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję