Schab gotowany w rękawie do pieczenia Schab gotowany w rękawie do pieczenia To kolejny pyszny i prosty pomysł na mięso do kanapek, lub na świąteczny stół. Wiadomo, że to mięso nie zawiera w sobie zbyt dużo tłuszczu, wiec często po obróbce termicznej jest lekko wysuszone. Ale jest na to sposób, można parzyć go w rękawie do pieczenia, wtedy będzie wilgotny, a cały smak zostanie w mięsie. Tak przygotowany schab można wykorzystać, jako wędlinę, u nas w domu uwielbiamy go z dodatkiem domowego chrzanu lub sosu tatarsk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...