Pieczona karkówka (w rękawie)

Pieczona karkówka (w rękawie)

Pieczona karkówka (w rękawie)

Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że domowa wędlina jest najlepsza. Jakie mięso najlepiej upiec? W sumie można upiec każdy rodzaj, ale ja zdecydowanie polecam takie, które nie będzie zbyt suche. Tłuszcz jest nośnikiem smaku, więc dobrze jest wybrać taki rodzaj mięsa, który będzie poprzerastany tłuszczem. Według mnie idealnie do tego się nadaje karkówka. Przy okazji warto tez pamiętać, żeby kupować tylko i wyłącznie polskie mięso z  zaufanych źródeł. Czasami naprawdę warto wydać parę złotych więcej i m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.