Przepis na : obiad
Garam masala to mieszanka zmielonych przypraw słodkich, używana w kuchni indyjskiej. We wpisie znajdziecie link do przepisu na pyszną zapiekankę z bakłażanem z użyciem tej właśnie przyprawy. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 30 g Składniki: 1 łyżeczka zmielonego kminku 1 ½ łyżeczki mielonej kolendry 1 ½ łyżeczki zmielonego kardamonu 1 ½ łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 ½ łyżeczki mielonych goździków ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Przygotowanie: Wszystkie składniki... czytaj dalej...
Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.